söndag 27 maj 2012

Fotosafari på Hallwylska museet

Snart är det dags! Den 11 juni bjuder Wikimedia Sverige och Hallwylska museet in till fotosafari. 15 stycken fotoentusiaster samlas på museet klockan 16, får en visning av museet och får sedan under kvällen fotografera i museet med personalens stöd och hjälp. Vad som förevigas beror på fotografernas intressen. Bilderna licensieras med öppna licenser och laddas både upp till Wikimedia commons och läggs i museets databas för att illustrera samlingarna. På fredag samma vecka blir det Edit-a-thon, där fotograferna och museifolk samlas och bearbetar informationen kring bilderna på Wikipedia.

Vi vill på detta sätt bidra till informationen på Wikipedia och öka antalet bilder, fria att vidareanvända, på Hallwylska museets föremål och miljöer. På ett snabbt och roligt sätt hoppas vi nå ut till nya användare och öka kunskapen kring museet och dess föremål.

Är du fotointresserad, tror du på fri kunskap och att tillgängliggöra kulturarv, anmäl dig här!
Välkommen!


PS I förra veckan undertecknade Centralmuseerna och Wikimedia Sverige en avsiktsförklaring och vi ser fram emot fler samarbeten under hösten!

2 kommentarer:

  1. Bra initiativ! Fick en idé när jag lästa det här. Varför inte filma någon av de dramatiserade visningarna med videon i öppet format och licens?

    SvaraRadera
  2. Bra idé! Vi kommer att lägga ut alla bilder, bla på visningarna under fria licenser till årsskiftet. Men det vore mycket roligare att filma dem! Vi tittar också på om vi kan ha visningar över Skype.

    SvaraRadera