tisdag 10 mars 2015

AthenaPlus i Riga

De sista skälvande dagarna av februari passade jag på att fly landet. Destinationen var Riga och anledningen var AthenaPlus-projektets näst sista plenarmöte med tillhörande workshops och training sessions. Konferensen hölls på Rigas konstmuseum, Riga Birza, mitt i hjärtat av gamla stan.

Vi fick en guidad tur i museet och även en busstur runt hela Riga -
uppskattade programpunkter mellan möten och workshops.

Det var första gången jag besökte Riga, och mitt intryck av staden blev gott. Det är alltid speciellt att besöka städer där historien är så närvarande som den är i Riga.

Också konferensen var lyckad, och nu är de inte långt kvar på projektet. Till hösten 2015 ska projektet avslutas, våra föremålsposter ska vara levererade och bearbetade på Europeana, våra klassifikations-thesaurusar ska vara mappade och uppladdade till den särskilda platform som utvecklats för thesaurushantering.

Det jag gör just nu, när det gäller AthenaPlus-projektet, handlar just om våra thesaurusar. Jag har en tanke om att jobba vidare med våra thesaurusar också utöver det som krävs i projektet, och koppla alla våra begrepp till Wikidata-objekt. Det tror jag kan bli riktigt bra - både för möjligheten till flerspråkighet i thesaurusen och för vidare förståelse av begreppen i ett större sammanhang än bara vår egen databas.

Stay tuned!

// Linnéa

Riga bjöd på stämningsfull februaridimma i den tidiga morgontimmen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar