fredag 10 mars 2017

Art+Feminism 2017 på Livrustkammaren

I onsdags var det äntligen dags för skrivstugan som vi arbetat med för fullt i många veckor. Vårt mål i år var att verkligen uppmärksamma den skeva representationen på Wikipedia och erbjuda alla som vill verktyg för att hjälpa till att råda bot på snedfördelningen. Tillsammans kan vi förändra och göra Wikipedia bättre! Vi ville verkligen satsa i år och göra en stor grej av skrivstugan och vi jobbade hårt för att evenemanget skulle få stor spridning bland en intresserad allmänhet och i media.

Jag får nog säga att vi verkligen lyckades! Skrivstugan uppmärksammandes med intervjuer och reportage av bland andra Dagens ETC, Dagens Industri, Mitt i, Allt om Stockholm, P4 Stockholm och SVT Nyheter Stockholm.

Vi ville lägga stort fokus på själva skrivandet av Wikipediaartiklar under dagen, och hade därför bara två övriga programpunkter - en visning av Livrustkammarens utställning "Renässansmode i papper" och vi avslutade skrivstugan med en förhandsvisning av filmen "Upphovsmannen var en kvinna" som presenterades av två av filmskaparna.

Vi hade också stor hjälp av Wikimedia Sverige som var på plats med flera representanter och hjälpte nybörjare att komma igång med skrivandet. Stämningen var verkligen på topp och koncentrationen bland deltagarna likaså.

Vi hade rekordmånga besökare, långt fler än vi hade kunnat hoppas på! Runt 90 personer dök upp och totalt gjordes omkring 500 redigeringar på Wikipedia under skrivstugan!

Vill ni se fler bilder och små intervjuer med några av deltagarna så kolla in evenemangets Facebooksida.


Fotograf Jens Mohr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar