torsdag 26 april 2012

Pinna tillsammans

Vi har friat till Europeana. Ett Pinterestfrieri. Vi frågade om de ville pinna bilder med oss och det ville de. Temat för pinnandet blir svenska kungligheter. Det är ganska lätt när ett av våra museer är Livrustkammaren och samlingarna består nästan uteslutande av föremål med kunglig anknytning. Nu har vi också bestämt att den första prövofasen är över och att det är dags att starta egna konton för Livrustkammaren, Hallwylska museet och Skoklosters slott.

En ganska känd kung

Pinterest är ett fascinerande forum. Utan någon som helst marknadsföring upptäcks våra boards av människor från hela världen, som pinnar vidare och trycker på like-knappen. Dessutom upptäckte vi precis att vi även kan se vad andra användare pinnar från vår samlingsdatabas. Tidigare har vi, som alla andra, kunnat mäta trafiken på våra webbplatser, men vi har inte vetat hur besökarna har reagerat på det de har fått se. Nu kan vi se vad de tycker om, vad de är intresserade av. Det ger helt nya ingångar till betraktandet av museisamlingarna. 


I vår myndighets strategi står att vi ska inbjuda till delaktighet. Nu har vi tagit ett av många kommande kliv i den riktningen. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar