onsdag 18 december 2013

Ett enkelt knep att öka webbtrafikSom jag nämnde för ett par dagar sedan lade vi till fler "dela-funtioner" under varje inlägg. Detta är ett enkelt och smidigt sätt att öka webbtrafik genom att låta besökare sprida de dem finner intressant. 
Jag har två personliga favoriter som är enkla att använda sig av. Här på bloggen lade jag först till ShareThis men har precis bytt ut det till AddThis som vi använder oss av på våra museers hemsidor. Dels för att det ska vara enhetligt men även för att AddThis erbjuder fler dela-funktioner och alternativ.

Add This
Add This erbjuder flera olika delnings alternativ och även flera följ-alternativ. Du behöver skapa ett konto för att använda funktionerna. Du väljer vilken typ av funktion du är ute efter och fyller sedan i vilka alternativ du vill ska vara synliga alt. Möjliga och sedan genereras en kod att placera på sajten i fråga.
Följ-alternativen täcker de populäraste socialmedierna som t.ex. facebook, twitter, instagram m.fl.
Ett annat enkelt knep Add This erbjuder är att ha en sk. Welcome bar som placeras överst på den aktuella sajten.  Denna går att modifiera efter önskemål och besökaren kan även välja att klicka bort den. 


I blidarkivet hittar du AddThis under varje bild.


Och på bloggen i slutet av varje inlägg.


//Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar