torsdag 16 oktober 2014

AthenaPlus i Rom

I början av oktober åkte vi till Rom för workshop, konferens och plenarmöte för projektet AthenaPlus.

Vi har inom ramen för projektet varit piloter för det digitala utställningsverktyget MOVIO. Vi har vridit och vänt på verktyget och testat alla tänkbara funktioner. Vi har funderat mycket på hur verktyget skulle kunna förändras och förbättras för att passa institutioner av vårt slag. På workshopen fick vi höra om hur våra synpunkter tagits emot av utvecklarna och det var roliga nyheter! Nästan alla våra förslag hade kunnat införlivas i verktyget och många brister som vi påpekat hade åtgärdats. Därför ser vi mycket fram emot att så småningom få visa MOVIO för kolleger och intresserade här i Stockholm.

Konferensen, som hölls dagen efter workshopen, bjöd på många intressanta föredrag. Många med italienskt fokus men också internationella talare fanns på programmet. Några av de mest intressanta för vår del var Rijksmuseums presentation av weblösningen Rijksstudio samt Smithsonians beskrivning av arbetet med 3D-scanning. Mycket inspirerande!

Dagarna avslutades med plenarmöte där projektets alla olika delar, och var vi står i dessa just nu, avhandlades. Nästa stora uppladdning av föremålsposter från våra museer till Europeana kommer att ske i början av nästa år.

Den svenska delegationen i AthenaPlus-projektet.
Vi på LSH, Riksarkivet och Nationalmuseum.

Trots ett fullspäckat schema hann vi se en och annan triumfbåge.
//Linnéa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar