onsdag 6 februari 2013

Nya vyer

Det nya året är inte så nytt längre och våra nya lokaler är inte heller nya, utan tvärtom ganska gamla. Livrustkammarens kontor är evakuerade till Gamla riksarkivet på Riddarholmen, medan renoveringen av slottsfasaden pågår, och Digitala museet följer med lite på en kant. Vi sitter ensamma högst uppe i huset, med vackra, tomma salar att upptäcka under oss och en helt ny utsikt att glädjas åt.

När huset var nytt och tjänade som riksarkiv fanns en evakueringsplan, i händelse av brand. Då skulle böcker och handlingar skickas ned på bokstörten, som syns till vänster på bilden här nedanför. Idag blir vi mest sugna på att åka rutschkana, men då skulle vi nog inte ha några hela ben efteråt.


Nu sitter vi här. De gamla arkivhyllorna gapar tomma medan vi sparar våra dokument digitalt. Bokstörten behövs inte längre. Datorerna mår inte bra av att kana flera våningar och förresten så är alla dokument redan uppbackade i Sundsvall. Hoppas att fler får flytta in här snart och ge liv till ett hus som har stått tomt alldeles för länge.

//Sara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar